Intrastat

Kimenő és bejövő számlák esetén is lehetőség van Intrastat adatok megadására és bevallás készítésére. Az egyszerűbb kezelhetőség végett az Intrastat mezők sablonokba szervezhetőek, a sablonok a számlákon egy kattintással kiválaszthatóak. A sablonok ezen kívül vevőkhöz és szállítókhoz rendelhetőek, így a vevő/szállító kiválasztásakor automatikusan betöltődnek a számlákra. Az Intrastat csak a Professional változatban érhető el.

Fejlett szűrés

A szűrőpanelek és szűrőablakok szöveges keresései a Symbol Suggestion™-höz hasonlóan a megadott szavakat keresik a találatok között. Írjon be bármelyi listán egy vagy több szót a keresőmezőkbe! A keresőmezők kezelik a * joker karaktert is. A csillag karakter a szöveg elején, végén vagy akár szóközben is használható. Így egyszerűen befolyásolhatja, hova illesszen a rendszer tetszőleges karaktereket.

Szűrés megjegyzés mezőkre

Bizonylatok és adatok esetén is lehetőség van a megjegyzés mezők alapján való szűrésre.

Megjegyzés mezők megjelenítése

Minden listán lehetőség van a megjegyzés mezők rövidített változatának megjelenítése a CTRL+M billentyűvel vagy az ablak listabeállításain keresztül.

Számla kiegyenlítés dátuma

Számlák és díjbekérők listáján megjelenik a kiegyenlítés dátuma, amely az utolsó kiegyenlítő bizonylat dátuma (házipénztár, bank). A dátum mögött megjelenik a már kiegyenlített számla késedelem napjainak száma is.

Rendelés készletfoglalás

Rendszerbeállítások között szerepel a készletfoglalás opció. Bekapcsolt állapotban a nyitott rendelések mennyiségével csökkentett készlet adható ki vagy értékesíthető. A nyitott rendelés mennyiségeket a hozzájuk tartozó vevőkhöz fenntartja.

Csoportosított nyomtatás

Lehetőség van a csoportosított listák nyomtatására is, ahol megjelennek minden csoport és a teljes lista összesítő értékei is. A csoportok kinyitott/becsukott állapota alapján kerül megjelenítésre a nyomtatványokon is.

Bizonylat csoportosítási lehetőségek

Számos bizonylat esetén bővűlt a csoportosítható oszlopok köre.

Termék megnevezés idegen nyelveken

Lehetőség van termék nevének megadására idegen nyelveken is. Az idegen nyelvű bizonylatokon – amennyiben kitöltésre kerültek – úgy a megfelelő terméknév kerül feltüntetésre. Ellenkező esetben az alapértelmezett terméknév jelenik meg.

Vevő EU-s besorolása

Vevők EU tagság szerint három csoportba sorolhatóak: Belföldi, EU tag, EU-n kívüli.

EU besorolás adatkitöltés ellenőrzés

Vevők EU besorolása alapján lehetőség van beállítani, hogy 0%-os ÁFA kulccsal csak olyan EU-s tag vevőnek állítható ki számla, aki rendelkezik közösségi adószámmal.

Adószám és bankszámlaszám nélkül csak készpénzes számla

Beállítható, hogy adószám és bankszámlaszám nélkül csak készpénzes számla állítható ki a vevőnek.

Gyorsabb adatbázis műveletek

Új adatbázis kezelő rendszerünk segítségével az adatok tárolása közel kétszer gyorsabb lett, elsődlegesen hálózatos használat esetén érezhető a teljesítmény növekedés.

Intelligens gyorsítótár

Intelligens gyorsítótár felhasználásával a ritkán változó törzsadatok a felhasználói programban átmeneti tárolásra kerülnek. A listák megjelenítése és szűrőablakok kezelése gyorsabb lett.

Adatimport CSV fájlból

XLS fájl mellett CSV fájlból is van lehetőség az adatok importálására.

Termék árak készletinformációval

Termék aktuális árak listája kibővült készlet információkkal. Kézi ármegadásnál figyelembe veheti az aktuális (kifutó) készlet állapotot.

Új irányítószámok

Rendszerünk város/utca szintű irányítószám törzsét frissítettük a Magyar Posta frissen közzé tett információi alapján. Számos kisebb település a környező nagyobb városokhoz került, emiatt jelentős eltérések lehettek az irányítószámokban.

Hibajavítás: SyX fejlesztői konzol

SyX fejlesztői konzol menüpontja nem jelent meg helyesen. Mostantól a ‘syxmode’ parancssori paraméterrel jeleníthető meg.

Hibajavítás: Készpénzes számlák

Amennyiben a fizetési mód beállítása között szerepel a ‘Házipénztár bizonylat készül’ opció, de nincs rögzítve házipénztár (EASY), úgy az ‘Azonnali kiegyenlítés’ beállítással megegyezően azonnal kiegyenlíti a számlát.

Hibajavítás: Szállítói kódok

Szállítói kódok felhasználásakor – nem beállított szállító esetén – belső hibaüzenet jelent meg.

Hibajavítás: Termék megjegyzés szállítói bizonylatokon

Termék megjegyzés megjeleníthető a szállítói ajánlatkérő és szállítói rendelés bizonylatokon.