A Symbol Ügyvitel rendszer hálózatos működése nem korlátozódik csak helyi hálózatra, a rendszer alkalmas arra, hogy interneten keresztül is működtetni lehessen. A folyamatos hálózati/internet kapcsolat szükséges ugyan, de a számítógépek akár több száz km-re is lehetnek egymástól.

Mi szükséges az Interneten keresztüli haszálathoz:

  • Egy kijelölt számítógép, amely az adatbázist tartalmazza. Ez lehet az egyik munkaállomás is.
  • Elérhetőség a kiszolgáló számítógép számára. A számítógép lehet tűzfal mögött is, ilyen esetben a tűzfal/router 3050-es portjának átengedése szükséges.
  • DSL vagy Cable típusú Internet elérés. A hatékony működés szempontjából elengedhetetlen, hogy mindkét irányba (letöltés/feltöltés) legalább 2Mbit-es sebesség elérhető legyen.
  • Fix IP cím. A távoli számítógépek csatlakozása miatt szükséges, hogy a kiszolgáló valamilyen FixIP címmel rendelkezzen. Ez helyettesíthető DynDns szolgáltatással is.

Hogyan tudjuk Interneten keresztüli kapcsolódáshoz konfigurálni a Symbol Ügyvitelt?

  • Hálózatos működés választása. A telepítőkészlet futtatásakor a hálózatos működést kell választani.
  • Távoli számítógép címe. A kiszolgáló választásakor a távoli gépet kell választani és ennek (fix)IP címét vagy nevét kell megadni.

DEMO változataink mindegyike alkalmas arra, hogy az Interneten keresztüli kapcsolódást felhasználóink kipróbálhassák. Az Interneten keresztüli kapcsolódás teljesítménycsökkenést eredményezhet az Internetes felöltési sebesség alacsony volta következtében.