A Symbol Ügyvitel Professional rendszerének Gyártás menüpontja alatt található a gyártás, melyek segítségével egy vagy több összetevőt felhasználva állíthat elő új termékeket.
Továbbá itt kapott helyet a Szétszerelés és a Selejtezés is.

A gyártás történhet a Gyártandó termék adatlapján felvitt darabjegyzék alapján vagy a gyártás bizonylaton felvitt összetevők alapján.

A gyártott termék adatlapján a Darabjegyzék menüpontban tölthetők fel az összetevők

Gyártás

Új gyártás

A gyártás bizonylatokon a gyártás dátumán túl lehetőség van megadni a forrás raktárt, ahonnan az összetevők kivételre kerülnek, és a cél raktárt, ahová a késztermék bevételezése történik.

Gyártandó termék kiválasztása “Új”, termék kiválasztás.

Új termék megadását követően megjelennek az összetevők.

A gyártás tételeket létrehozhatja vevői rendelés tételek alapján. Egy gyártás bizonylathoz egy vevői rendelés kapcsolható. A gyártás tételei közé a kiválasztott rendelés tételek közül emelhetünk át.

A darabjegyzék a készterméknél megadott mennyiség legyártásához szükséges darabszámot tartalmazza. A késztermék mennyiségének módosításakor a darabjegyzék mennyisége is változik.
Gyártáskor lehetőség van a darabjegyzéken mind mennyiségben, mind összetevőkben változtatni. Ha megváltoztattuk a darabjegyzék összetételét, a késztermék mennyiségének módosításakor a darabjegyzék nem frissül.

A készlet ellenőrzése funkcióval ellenőrizheti, hogy a darabjegyzékben szereplő termékekből rendelkezésre áll-e elegendő mennyiség.

A készletellenőrzést követően az összetevők listájában megjelölésre kerülnek azok a tételek, amelyekből nem áll rendelkezésre megfelelő készlet.