(v1.3.0.4290)

WebSyX általános webáruház kapcsolat segítségével Ön a Symbol Ügyvitel rendszert saját webáruházához illesztheti.Az Ön webáruház fejlesztője telepítheti a Symbol Ügyvitel DEMO változatát, a letöltőközpontból egy kattintással telepítheti a WebSyX beépülőt. Ezután számos eszköz áll rendelkezésére, hogy megvalósítsa, kipróbálja, tesztelje a webáruház kapcsolatot, amely már számos helyen bizonyított.

Beépülő letöltés
WebSyX Webáruház kapcsolat
Letöltés ide kattintva

Milyen funkciókat valósít meg?

  • Vevők letöltése: a weboldalon regisztrált partnerek a regisztráció után nem sokkal letöltésre kerülnek függetlenül attól, hogy vásároltak-e már. Ezáltal Ön érdeklődők e-mail címéhez jut, hírleveleket küldhet nekik.
  • Vevői rendelések letöltése: A webáruházban leadott rendelések a Symbol Ügyvitelben vevői rendelésként megjelennek. Ezek után Ön személyes kiszállítással (számla), elvitellel (szállítólevél) vagy csomagküldő modulunkkal (postakönyv és számla) kiszolgálhatja a vevői rendelést. Amennyiben az áru nincs készleten, MRP modulunk segítségével szállítói rendeléseket generálhat, hogy a rendelést ki tudja szolgálni. A rendelések esetén megadható, hogy:
    1. melyik bizonylattömbben kerüljön rögzítésre
    2. milyen szállítási módot adott meg az ügyfél
    3. milyen fizeetési móddal kívánja rendezni az ügyfél
  • Termék feltöltése: Termékadatok, jellemzők feltöltése. Csak az utolsó feltöltés óta megváltozott termékek kerülnek feltöltésre, ezzel is sávszélességet és időt spórolunk.
  • Termék árak feltöltése: Átárazáskor vagy az ár automatikus megváltozása esetén, időnként fel kell tölteni a termékek árát. Ezt ezzel a funkcióval megteheti. Az árak termékenként, árkategóriánként külön-külön bontva kerülnek feltöltésre. A webáruház dönthet arról, hogy mely árakat jeleníti meg “átlagos” és bejelentkezett felhasználóinak.
  • Termék készlet feltöltése: Készletfelhasználáskor, időnként célszerű a webáruház felé feltölteni a termékek rendelkezésre álló készletét. Minden raktárban fellelhető mennyiség feltöltésre kerül, de a webáruház dönthet arról, hogy a “Szerviz raktár” és a “Bemutatóterem” készletét nem jeleníti meg, mert ezek nem eladásra szánt darabok.
  • Termék dokumentumok feltöltése: Egy termékhez egynél több dokumentum is csatolható, amelyek lehetnek további képek, egyéb PDF vagy PPT dokumentumok, esetleg FLV, WMV videók. Ezeket csatolt dokumentumként a rendszer képes feltölteni.
  • Termék webcsoportok: Webáruházak esetén egy termék több termékcsoportba is tartozhat. Ennek kezelésére a Symbol Ügyvitel lehetőséget nyújt. A csoport összerendelések külön adatként utaznak a webáruház felé.

A fenti funkciók közül csak azokhoz kell URL-t megadni, amelyeket használni szeretnénk. Amennyiben a termék készlet vagy a dokumentumok feltöltése nem szükséges, ezeket az URL-eket hagyjuk üresen.

A letöltési funkciók időzíthetőek, perc pontossággal beállítható, hogy adott időközönként, felhasználói beavatkozás nélkül megtörténjen a vevők és rendelések letöltése.

Mik a lépések?

a. “Kipróbálok egy másik program változatot” gomb megnyomása

b. Webáruház kapcsolat modul aktiválása és “Kipróbálom ezt a beállítást” gomb megnyomása

  • WebSyX beépülő telepítése (SyX főmenü, SyX beépülők kezelése, Telepítés a letöltőközpontból)
  • Kapcsolat diagnosztikai célokra (GET és POST adatok átadása, különös tekintettel az ékezetekre) külön menüpont van, amelynek segítségévek tetszőleges adatot le- és feltölthet.
  • Példaadatok betöltése a Symbol Ügyvitelbe (DEMO sáv, Példaadatok betöltése)
  • Adatkommunikáció megvalósítása
    1. XML fájlok exportja
    2. XML fájlok feldolgozása webáruház oldalon
    3. XML fájlok feltöltése webáruházba
  • Tesztelés
    1. Minden adat feltöltése
    2. Csak különbözeti adatok feltöltése
    3. Szükség esetén csak egy konkrét adathalmaz feltöltése (pl.: termék dokumentumok)

Vegye fel a kapcsolatot webáruháza üzemeltetőjével, aki gyorsan meg tudja valósítani az XML kommunikációt. Ehhez segítséget nyújtunk. Az alábbiakban letölthető XML csomagunk XSD fájlokat is tartalmaz.

XML letöltés
XML kommunikációs fájlok
Letöltés ide kattintva

Mennyibe kerül ez nekem, milyen költségeim vannak?

A WebSyX beépülőnk ingyenesen letölthető, kipróbálható. Önnek csak akkor kell fizetnie érte, ha webáruházának fejlesztője sikeresen megvalósította az XML kommunikációt, minden működik. A WebSyX beépülő működésének előfeltétele a Webáruház kapcsolat modulunk megvásárlása, amely egyébként is elengedhetetlen webáruházak működtetéséhez. Ez valósítja meg az alábbi funkciókat:

  • Termék web-es megjegyzés szerkesztése a beépített HTML szerkesztővel
  • Termék több webes csoportba sorolhatósága
  • Termékcsoportok képpel való ellátása
  • Termékekhez és termékcsoportokhoz megadható SeoURL-ek szerkesztési lehetősége.

Webkapcsolat modulunkról bővebben értékesítő kollégáink adnak felvilágosítást.

PHP segítség és kapcsolódó cikk a témához: http://ncode.hu/oldal/websyx/2657