Egyre modernebb vonalkód olvasó eszközökkel találkozunk mi is a piacon. Az a tapasztalat, hogy a pénzszűkében nem lévő cégek nem szívesen választják a 8.000 Ft+ÁFA árú eszközöket, hanem engednek a csábításnak és beruháznak valamilyen komolyabb eszközbe. Pláne akkor, ha csak egy darabra van szükségük és nem kell egy egész vonalkód flotta. Több ügyfelünk kérdését válaszoljuk meg az alábbi bejegyzéssel. Milyen vonalkód olvasóval kompatibilis a Symbol Ügyvitel?

A válasz egyszerű. Azok a vonalkódolvasók használhatóak azonnal, amelyek a billentyűzet működését emulálják, azaz a lecsippantott karakterek azonnal bekerülnek a rendszerbe és ugyanoda kerülnek, mintha a billentyűzettel vittük volna be őket. Ennek kipróbálására javasoljuk, hogy indítsa el a notepad.exe (hun: jegyzettömb) alkalmazást vagy a Microsoft Office csomag valamely programját (Word, Excel, Outlook), amelybe valahova lehet gépelni. Ezután csippantsa le a keze ügyében lévő valamilyen termék (narancslé, cigarettás doboz, stb.) vonalkódját. Ha ez megjelenik a képernyőn, akkor minden rendben van. Ha a karakterek végén egy sortörést is lát (kurzor új sorba ugrott), akkor minden a legnagyobb rendben van.

Javasoljuk, hogy az egyszerűbb használat végett célszerű nyitó karakterként az F9-et beállítani. Így a vonalkód bevitelét támogató ablakaink automatikusan megnyílnak, amikor csippantunk az eszközzel.

Ami nem kizáró ok:

  • Vezeték nélküli eszköz
  • A dobozban egy telepítőlemez is helyet kapott, amelyen segédprogramok vannak

Ami kizáró tényező:

  • Adattárolós eszköz
  • Saját kijelzővel rendelkező eszköz (minden bizonnyal saját szoftvert futtat)
  • A dobozban egy telepítőlemez is helyet kapott, amelyet kötelező feltelepíteni (gyanítható, hogy saját kommunikációs megoldást használ az eszköz)

A kizáró tényezők nem jelentik azt, hogy az eszköz nem képes együttműködni a Symbol Ügyvitel rendszerrel, csupán azt jelenti, hogy a gyárilag beépített vonalkód működés mellett külön illesztés (gyakran új üzleti folyamat) megvalósítására van szükség.